راهنمای آماده‌سازی فایل برای چاپ

راهنمای آماده‌سازی فایل برای چاپ

اگر طراح گرافیک هستید و یا سفارش‌دهنده پروژه‌های چاپی، فرقی نمی‌کند؛ در هر صورت تمام کسانی که در این حوزه کار می‌کنند به دنبال به دست آوردن چاپ با کیفیت بالا و با استانداردهای جهانی هستند. اما آیا با ماشین‌آلات و امکاناتی که در ایران وجود دارد می‌توان به چنین کیفیت‌هایی دست پیدا کرد؟ یا اینکه فقط در رویاهایمان باید به دنبال چاپ با کیفیت استاندارد بگردیم؟

واقعا چه عواملی در به دست آوردن یک چاپ با کیفیت دخیل هستند؟ برای پاسخ به این سوال ادامه این مقاله از سایت آریا هنر امروز در رابطه با آماده‌سازی فایل برای چاپ را از دست ندهید.

باید گفت که واقعیت این است که به کار بردن ماشین‌آلات پیشرفته و بروز در صنعت چاپ، نقش تعیین کننده‌ای در به دست آوردن چاپ با کیفیت بالا ایفا می‌کنند. اما تنظیماتی که شما بر روی فایل‌های خودتان اعمال می‌کنید هم برای به دست آوردن چاپ با کیفیت استاندارد تاثیرگذار است. مواردی مانند:

  1. ابعاد فایل چاپی
  2. انتخاب مود رنگی صحیح
  3. رعایت حاشیه اطمینان و برش
  4. خروجی گرفتن از فایل طراحی با فرمت مناسب
  5. استفاده از نرم افزار مناسب
همچنین بخوانید: آموزش محاسبه ضخامت عطف کاتالوگ و کتاب {با مثال + فوت کوزه‌گری !}

از جمله مهم‌ترین پارامترهایی هستند که در به دست آوردن چاپ با کیفیت بالا وجود دارند. در این میان داشتن یک چک لیست برای تنظیم فایل نهایی که برای چاپ افست آماده ارسال می شوند می‌تواند راه گشا باشد.

در اینجا ما به دنبال آموزش مواردی هستیم که بتوانید با رعایت آنها کیفیت بالاتری را در چاپ افست به دست آورید؛ پس با ما همراه باشید:

ابعاد فایل چاپی

اولین قدم در آماده‌سازی فایل برای چاپ انتخاب درست ابعاد فایل چاپی است. باید بدانید وقتی در حال آماده‌سازی فایل طراحی برای چاپ افست هستید با 3 دسته سایز سر و کار خواهید داشت که بهتر است با چاپخانه در مورد آنها به توافق رسیده باشید:

ابعاد فایل چاپی
ابعاد فایل قبل و بعد از برش
  1. دسته اول: ابعاد فایل طراحی پیش از برش (ابعاد فایل طراحی شما را پس از چاپ و پیش از برش نهایی مشخص می‌کند.)
  2. دسته دوم: ابعاد فایل طراحی پس از برش (ابعاد فایل طراحی شما را پس از برش نهایی مشخص می‌کند.)
  3. دسته سوم: ابعاد فرم چاپی (منظور ابعاد صفحه ای است که فایل طراحی شما را بر روی آن چیدمان می‌کنند تا برای چاپ ارسال شود. دانستن ابعاد فرم چاپی به شما این امکان را خواهد داد تا با محاسبه ابعاد؛ کمترین میزان پرت کاغذ را چاپ داشته باشید.)
همچنین بخوانید : اصول ترکیب بندی در طراحی گرافیک

رعایت حاشیه اطمینان و برش در فرم چاپی

انتخاب مود رنگی صحیح

رنگ و وضوح؛ مود رنگی CMYK و انتخاب رزولوشن

برای به دست آوردن چاپ با کیفیت بالا و رنگ‌های درخشان باید تمام تصاویر و فایل‌هایی که برای چاپ افست ارسال می‌شوند را در حالت رنگی CMYK قرار دهید. انتخاب مورد و کانال رنگی صحیح یکی از مهم‌ترین مراحل آماده‌سازی فایل برای چاپ به شمار می‌رود. پیشنهاد می‌کنم پیش از ارسال تصاویر برای چاپ از فیلتر sharpen more بر روی تصاویر استفاده کنید و تاثیر آن را بر روی وضوح تصاویر بررسی کنید.

مشخص کردن ابعاد فرم چاپی
همچنین بخوانید : تبدیل فایل RGB به CMYK
  • میزان تیرگی و روشنی تصاویر را حتما کنترل کنید. در نظر داشته باشید که تصاویر شما در چاپ افست معمولا حدود 15 درصد تیره‌تر خواهند شد.
  • نوشته‌های مشکی باید تک رنگ K باشند و در صورت لزوم اورپرینت overprint شوند.
  • خطوط ریز، نوشته‌های ریز و سایر گرافیک‌ها باید تا حد امکان تک رنگ باشند.
  • وضوح و رزولوشن فایل باید 300 ppi باشد.
  • مجموع پوشش جوهر (مجموع رنگ‌های C+M+Y+K) نباید در بیش از 10 درصد ناحیه هر صفحه از عدد 280 بیشتر باشد. برای مدیریت از تابع GCR در Adobe Creative Suite استفاده کنید.
  • حداقل اندازه فونت باید 4pt باشد.

انتخاب مود رنگی صحیح

مانیتور خود را کالیبره کنید

پیش از آنکه از صحت نمایش رنگ‌ها در مانیتور اطمینان داشته باشید به هیچ عنوان اقدام به ارسال فایل‌ها برای چاپ نکنید. این موضوع می‌تواند فاجعه درست کند. نمایشگرهای مختلف بر اساس پروفایل‌های رنگی متفاوتی تنظیم می‌شوند و عملکردهای متفاوتی در نمایش رنگ‌ها دارند. برخی از پروفایل‌های رنگی صرفا برای نمایش در وب طراحی و ایجاد شده‌اند و برخی دیگر برای چاپ دیجیتال. پس اینکه بتوانید پروفایل رنگی مناسبی را برای کالیبره کردن مانیتورتان پیدا کنید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اهمیت این موضوع را دست کم نگیرید. اگر در مورد کالیبره کردن مانیتور اطلاعات کافی ندارید بهتر است تا مقاله: رفع تفاوت رنگ مانیتور و چاپ را مطالعه بفرمایید.

رعایت حاشیه اطمینان و برش

نکات مهم در آماده‌سازی فایل برای چاپ و ابعاد فایل طراحی کاتالوگ حرفه ای و حصول چاپ با کیفیت بالا

  • اندازه و جهت صفحات باید در سراسر سند یکسان باشد.
  • پیش از شروع طراحی کاتالوگ، نوع صحافی را مشخص کنید که فارسی (از راست) است یا از چپ (لاتین) این موضوع می‌تواند تمام طراحی شما را تحت شعاع قرار دهد.
  • برای برش حداقل 5 میلیمتر فضا در نظر بگیرید.
  • همه متن‌ها و گرافیک‌های مهم شما باید در محدوده‌ای به اندازه 3 سانتیمتر یا بیشتر بسته به سبک صحافی شما از حاشیه صفحات فاصله داشته باشند (صحافی سیمی به یک حاشیه 10 – 15 میلی‌متری در سمت صحافی برای قسمت سوراخ‌شده نیاز دارد)
  • همه صفحات را باید به صورت “تک صفحه” (و نه روبروی هم) خروجی بگیرید.

آماده‌سازی فایل برای چاپ

خروجی گرفتن از فایل طراحی با فرمت مناسب

ذخیره خروجی بصورت PDF

نهایی ترین مرحله در آماده‌سازی فایل برای چاپ، تهیه خروجی مناسب چاپ است. برای به دست آوردن چاپ با کیفیت بالا تا حد امکان فایل خود را به صورت PDF ذخیره کنید و خروجی بگیرید. اما این کار فوت و فن‌هایی دارد که به آنها اشاره می‌کنم:

  • دقت کنید به هنگام تهیه فایل PDF تمام فونت‌های شما embed شده باشند. برای کنترل این کار ابتدا adobe acrobat professional را بر روی سیستم خود نصب کنید و فایل خود را باز کنید. کلید میانبر Ctrl+D را بزنید در پنجره پیش رو به زبانه fonts بروید. در اینجا تمام فونت‌های به کار رفته در فایل PDF خود را خواهید دید. کنترل کنید که مقابل تمام فونت‌ها عبارت Embedded Subset درج شده باشد. مانند تصویر زیر:

ذخیره خروجی بصورت PDF

  • فایل‌های PDF که برای چاپ افست برای لیتوگرافی یا چاپخانه ارسال می‌کنید، به هیچ عنوان نباید دارای رمز عبور، حاوی نظرات OPI، حاشیه‌نویسی، اسکریپت‌های جاوا، صفحه‌های نیمه آهنگ سفارشی، عملکردهای فشرده‌سازی و … باشند.
  • همه رنگ‌ها CMYK باشند.
  • فایل‌های PDF را به صورت «تک صفحه» ذخیره کنید. (به عنوان مثال: یک بروشور 8 صفحه‌ای دارای 8 صفحه جداگانه در فایل PDF است. صفحه شماره 1 جلد خارجی، صفحه شماره 2 جلد داخلی و به همین ترتیب تا انتهای کاتالوگ)
همچنین بخوانید: راهنمای انتخاب کاغذ چاپ کاتالوگ و بروشور

استفاده از نرم‌افزار مناسب

در آماده‌سازی فایل برای چاپ برای به دست آوردن چاپ با کیفیت بالا تا باید بدانید از چه نرم‌افزاری برای چه کاری استفاده کنید!

  • اگر در حال طراحی کاتالوگ یا صفحه آرایی برای کتاب هستید بهتر است از نرم‌افزار ایندیزاین INDESIGN استفاده کنید.
  • برای طراحی بروشورهای تک لتی یا چند صفحه‌ای می‌توانید از ایلاستریتور و این‌دیزاین استفاده کنید.
  • همچنین اگر در حال طراحی جعبه و لیبل هستید باید از نرم‌افزارهایی مانند ایلاستریتور یا کورل دراو استفاده نمایید.

اطلاعات بالا تنها بخشی از صدها پارامتر دیگری است که در به دست آوردن چاپ با کیفیت بالا تاثیر گزار هستند. اگر سفارشات طراحی و چاپ خود را به آریا هنر امروز می سپارید، اطمینان داشته باشید که تمام موارد یاد شده برای به دست آوردن چاپ با کیفیت بالا رعایت خواهند شد.

اما اگر طراح گرافیک هستید، می‌توانید روی چاپ کارهای چاپی خودتان روی ما حساب کنید. کارشناسان ما با کنترل دقیق فایل‌های چاپی شما تمام تلاش خود را خواهند داشت تا چاپ با کیفیت بالا را برای شما به ارمغان بیاورند.

4.5/5 - (15 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاورهواتس اپتلگرام